Vördökkel, kannákkal hordják el a zalai hegytulajdonosak, városiak a természetvédelmi területhez tartozó zalaegerszegi Aranyoslapi forrás vizét. Van, aki öntözésre használja, és egyenest a mederből merít, van, aki a forrásnál tölti fel mosószeres flakonjait az öntözéshez vagy a hazai fogyasztáshoz.

Ennyire nincs víz, vagy ennyire a természet adta lelőhelyeket zsigerelik ki spórólás szempontjából a zalaegerszegiek?! Rengeteg a megművelt terület, ahogy a zalaiak hívják, a vidéki birtok, a "hegy", az pedig vizet kíván, ha a termőföld teremni akar. Kút nem mindenhol van, a víz drága, ha van búvárszivattyúzás is, ezért ott tölt fel a nép, ahol tud.Most éppen itt kattantak rá a megoldásra. 

A kirándulóhely padjainál két forrás csordogál, erős ütemben, kiépítése szerint elsősorban az arra járó turisták szomját hivatott oltani, míg a medret egy külön forrás tölti fel. 

Egy zalaegerszegi csoportban is felhívták a figyelmet a problémára:

"Kedves Csoport tagok!
A tegnap esti családi sétánk alkalmával szomorúan tapasztaltam, hogy ebben a hatalmas szárazságban hatalmas mennyiségben hordják bizonyos illetők a vizet az Aranyoslapi forrásról. Nem 1db 2literes üveggel viszi! 20-30 db 5-8literes ballonnal! Alig van már hozama a forrásnak! Ne zsigereljük ki ennyire a természetet!!! A tó vízszintje legalább 15cm-t csökkent! Inkább nekünk kellene minden séta alkalmával 1-1 kulacs vizet vinni és egy kiválasztott fa tövére önteni! Nagyon szomjas az erdő-mező, és annak állatai!!! Óvjuk meg a környezetünket!"