2022.09.25., vasárnap - Eufrozina, Kende
Budapest: 13o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Végre: átadják a jászberényi elkerülő utolsó szakaszát is!

Lukácsi Katalin, 2022. augusztus 13. - 08:24
Végre: átadják a jászberényi elkerülő utolsó szakaszát is!
Egy kétéves beruházás ér véget, de ha a Jászberényt elkerülő körgyűrű teljes építését nézzük, akkor több évtizedes.

A Jászság apraja-nagyja régóta figyeli már, ahogy fokról-fokra, a Zagyva fölött homokdűnékből leaszfaltozott híddá magasodott a készülő jászberényi elkerülő-gyűrű hídja. Ahogy a gazda szeme hizlalja a jószágot, úgy építettük mi is, autóval közlekedők a körforgalomban a leendő csatlakozásnál elkanyarodva a kiegészülő 32-es utat. Most végre elkészült.

Egy kétéves beruházás zárul majd le jövő pénteken, augusztus 19-én 12 órakor, amellyel teljessé lesz a Jászberényt elkerülő körgyűrű. Az elkészülő új útszakasz jelentősen javítja majd a környékbeliek életminőségét, hiszen a berényiek fellélegezhetnek a csökkenő átmenő forgalom miatt, ahogy a belső útjaik is tehermentesülnek, és biztonságosabbá válnak, de felgyorsítja a térség közlekedését is.

A hírről Pócs János tájékoztatta a nyilvánosságot, aki feltehetően ezzel a bejelentéssel az országos médiafigyelem célkeresztjébe került szerencsétlen megnyilatkozásáról is el akarhatta terelni a figyelmet. Nem is ő lett volna azonban, ha az elkerülő elkészültének hírét nem úgy jelentette volna be, mintha azt ő adná a jászoknak. Azért köszönetet mondunk a magyar és EU-s adófizető polgároknak, továbbá az utat építőknek is! Közlekedjünk rajta biztonságosan és örömmel!

A fotó saját, az új elkerülő Zagyva fölött átívelő hídján készült.