Az 56 éves lispeszentadorjáni férfit még 2021. október 31-én 18 óra körül a mentők a Zala Megyei Szent Rafael Kórházba szállították, mert bejelentés érkezett arról, hogy közterületen, erősen ittas állapotban fekszik. A kórház Sürgősségi Osztály folyosóján az erőssen ittas állapotban lévő férfit, az egészségügyi személyzet a radiátorok mellett elhelyezett matracra ültette, amíg vizsgálatára sor nem került, Ő azonban máshogy gondolta.

A vádlott elunta a várakozást, majd fél óra elteltével felkelt a földről és a folyosón kóborolni kezdett, amit észlelve egy segédápolónő felszólította, hogy feküdjön vissza a matracra, mert zavarja az ott közlekedő mentősöket.

A részeg férfi többszöri felszólításra sem tett eleget ennek a kérésnek és trágár hangnemben szidalmazni kezdte az ápolónőt. Ekkor a jelen lévő egyik betegkísérő férfi is nyomatékosan felszólította a folyamatosan és hangosan kiabáló vádlottat, hogy ne hangoskodjon és feküdjön vissza a szivacsra.

Ezután a férfi támadólag elindult az ápolónő felé, bal alkarját erősen megragadta, s miután az megőrizve lélekjelenlétét, kirántotta a kezét a fogásból, a részeg vádlott rácsapott a bal csuklójára. A férfi csak a betegkísérő erőteljes fellépésének hatására hagyott fel a további erőszakos viselkedésével.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat. - tájékoztatta weboldalunkat Dr. Pirger Csaba főügyészségi ügyész.

Fotó: Zala Megyei Szent Rafael Kórház Facebook oldala