2022.09.25., vasárnap - Eufrozina, Kende
Budapest: 13o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Megütötte a kiérkező mentőst a bánki férfi

frisshirek.hu, 2022. augusztus 13. - 07:45
Megütötte a kiérkező mentőst a bánki férfi
A rendőrség lezárta a nyomozást egy 52 éves férfival szemben, aki egy mentőst bántalmazott Bánk külterületén.

A férfi február 28-án, az éjszakai órákban hívott mentőt a hozzátartozójához egy Bánk külterületén lévő ingatlanhoz – tájékoztatott Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. 

Hozzátette: a helyi lakos a mentőszolgálat munkatársainak kiérkezését követően agresszívan viselkedett, egyikükkel szóváltásba keveredett és arcon ütötte. A bántalmazás következtében a sértett – az elsődleges orvosi vélemény szerint – nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett. Az elkövetés módja azonban alkalmas lett volna súlyosabb sérülés okozására is.

A Rétsági Rendőrkapitányság nyomozói az 52 éves férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni súlyos testi sértés bűntett kísérlet miatt folytatott büntetőeljárás vizsgálati szakaszát lezárták, az ügy iratait pedig megküldték a Balassagyarmati Járási Ügyészség részére.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívta a figyelmet, hogy aki közfeladatot ellátó személyt jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályoz, intézkedésre kényszerít, vagy őt eljárása alatt, illetve emiatt bántalmaz, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Illusztrációs fotó: police.hu