Az Associated Press amerikai hírügynökségnek adott interjúban Viktor Liashko azt mondta, az orosz közigazgatás ismétlődő jelleggel blokkolja az ukrán állam által támogatott gyógyszerek eljuttatását a megszállt területeken élő ukrán betegekhez a nagy és kisvárosokba, valamint a falvakba.

Az immár közel hat hónapja tartó háború során Moszkva nem tette lehetővé a megfelelő humanitárius korridorok létrehozását, így Kijev nem tudja ellátni gyógyszerekkel saját betegeit Dél-, illetve Kelet-Ukrajna egyes részein - írja a France24.com.

Súlyosan sérülhetett az orosz csapatok logisztikai összeköttetése Dél-Ukrajnában

A brit védelmi minisztérium hírszerzési jelentése szerint komoly csapást mértek az ukránok az orosz logisztikai útvonalakra Dél- Ukrajnában. Az ukrán fegyveres erők súlyosan megrongálták a Herszonban és Nova Kahovkában a Dnyeper folyó felett átívelő hidakat. A hidak instabillá váltak, ezért használhatatlanok. Az oroszok pontonkompokkal próbálják átszállítani a katonai járműveket és az egyéb utánpótlást a Dnyeper két partja között, ami azonban igen nehézkesnek bizonyul, mivel csak két komp áll rendelkezésre. A Dnyeper folyó nyugati partján állomásozó orosz csapatok helyzete ezért könnyen kritikussá válhat egy ukrán ellentámadás megindulása esetén.

Kép: ip-watch.org