Bíróságra megy egy idős, német házaspár, mert a szomszédjuk kakasa „kínozza őket” – írja a DailyMail.

A 76 éves Friedrich-Wilhelm K. és felesége, Jutta szerint Magda, a kakas reggel 8 órakor kezdi a kukorékolást, a nap további részében pedig nem is hagyja abba, van, hogy napi 100-200 alkalommal is kukorékol - szemlézte a hírt az rtl.hu

A Bad Salzuflenben élő pár azt szeretné, hogy a kakast távolítsák el a szomszédjuk házából, ezért most a bíróságra készülve naplót vezetnek és minden egyes kukorékolást feljegyeznek.

„Nem használhatjuk a kertet, és nem nyithatunk ablakot” – mondta a férfi egy német televíziónak, a felesége pedig hozzátette, hogy tudja, hogy nehéz ilyen esetben kínzásról beszélni, de a jelenlegi helyzet mégiscsak erről szól.

A házaspár ügyvédje szerint egy kakas nem való egy csendes kertvárosba, de azt is megemlítették a bíróságon, hogy az egyik szomszédjuk két évvel ezelőtt az elviselhetetlen kukorékolás miatt költözött el.

Magda gazdája, az 50 éves Michael D. szerint azonban muszáj kakast tartania, különben a tyúkok megkopasztanák egymást. A férfi még 2018-ban vásárolt öt csibét a kertjébe azzal a szándékkal, hogy később begyűjthesse a tojásaikat, ám az egyik csibéről kiderült, hogy kakas, ami hamar feldühítette a szomszédokat.

A most perlő házaspár hosszú évekig tűrte a hangzavart, de most úgy döntöttek, hogy a kakas eltűnjön a szomszédból, de egyelőre erre hiába várnak.