Az írást szöveghűen olvashatják:

Tisztelt Főfőispánom, Drága Orbán Viktor!????????????
Oh, én szívkirályom, olyan megnyugvás, hogy úgy hírlik, vészhelyzeti távolságban vannak a VIPispánok! Ön az Adrián (tudja, ugrom, ha kell a vénecske sellő). Szijjártó Peti Mauritiuson, Semjén Zsolt Rómában (gondolom személyesen vitte a pápának az áldáslevél-pénzt, milyen becsületes ember!)
És miért vagyok nyugodtabb így? Mert ma óriási tömegbe botlottam hálaadó parlamenti zarándoklatomon. A libsiknek nem teszik az ön tarkónvágási ötlete, mármint az tetszene nekik, az ön tarvágási ötlete ellen tiltakoztak. Ahelyett, hogy hálásak lennének, mert a nemzeti összetartozást ön alakította ki. Oh, mi gyökerünk, ki táplálod a nemzet fáját. Ha kivágnák ezt a fát az idegenszívűek, mi maradna, csak ön, mint zsámolynyi tuskó, s én zokogva rogynék önre… ah, máris könnyezem!
De ne az elmúláson merengjünk! Bár a szomszéd temetkezési vállalkozó nagyon dicséri önt. Arra számít, fellendül az üzlet. Olvastam a kirakatában, sírhelybérlési akciót hirdet asztmásoknak a teljes fafűtési szezonban. Szerinte bőven lesz kliense, mert az eü. nem fogja bírni, a lélegeztetőgépeket meg már elajándékozták. Mondjuk ez rosszmájú volt tőle, ráadásul tegnap csak egy kórház jelentette be, hogy a továbbiakban nem tud vállalni sürgősségi műtéteket.
De az én májam fehér, ha önre gondolok, hős fanyűvő manócskám, hahh!
Itthon remekül dolgoznak az aprószentek. Tuzson Bencus nyelvészkedik. Komolyan csodálatos az jogiegyetem! Tiszta poliésztereket vagy polihisztorokat (mindegy, nem vagyok én Müller Cecília hogy eldöntsem)nevel ki magából. Bayer Zsolti neoprimitív stílusban beszél. Apropó, neki van tanári diplomája, esetleg nem jönne tanítani? Tóth Gabi bátran alakítja a hatalom menekültjét. Varga Judit Rebi néniként csapott le a Ryanairre. Arany rajongó ez a lány. Nem lesz olcsó utazás a népnek, de minek is menne szép hazánkból bárhová, a családtagok meg szkájpoljanak! Milyen jó, hogy kormányunk a honvédség luxusgépével repked, azért nem kell fizetni, az menne üresen is, hisz gyakorolni kell a pilótáknak.
Nagyon szépen alakul a vörösinges akció az V. kerületben! Nem Garibaldira, a Pásztor testvérekre gondolok! Mint hős utcai harcosok hódítanak el területeket a liberális fertő városából kis éjszakai rendeletgyártó partizánok. Milyen szépen letöröljük a gettó szóról a rossz emlékeket, és elkészül egy szép elegáns kivitelezésű…csak ide bejutni nem juthat be, aki nincs megjelölve egy luxusórával, -táskával, -cipővel. Esetleg, ha a Szabadság teret szép fűtött gyepes focipályává alakítják? No, huncut csatárom, még te is átnézel a karmelitából! Elnevezhetnénk Grundnak, hogy olyan jó érzése legyen tőle a magyarnak! Én meg állnék a kerítés mellett, és lesném az autóját, s boldogabb lennék mint a Kenyér-lesők.
Hanem a Lázár Jancsival vigyázzon! Több állami vállalatot felszámol. Nehogy önnél többet lopjon ki belőle a rókaképű!
Ön csak pihenjen, az iskola biztosan zökkenőmentesen elindul ott, ahol lesz elegendő tanár. Biztosan lesz ilyen, talán,... Ellenállhatatlan ajánlatokat tesz a kormány, csak az a Brüsszel nem hagyja, aljasul beleavatkozik a belügyeinkbe, nem fizeti ki a magyar tanárokat! De persze nagy baj azért nincs az oktatás körül. Tudom, csak azért van annyi betöltetlen állás, mert a legjobbakat keresik, mint a határvadászoknál is! De rám mindig számíthat! S én önre számíthatok? Gyönyörű napbarnította gömbhalam, eljön? Agapét tartunk majd az iskolában a tiszteletére, az ételt nem a Püspöki Egyháztól rendeljük, és akkor talán bőséges lesz!
Szerelmes rajongással,
Gulyás Gertrúd
okj-s pedagógus
P.S.: Ha jól érzi magát ott a távolban, én bioszéfem, akkor foglaljon helyet utószezonra is, mikor megkapják az emberek a számláikat. Azt rebesgetik, nem fognak örülni. De én tudom, hogy szeretetből nyomorít meg, és én akár a testemmel fogom védeni, legalább melegítenek. Bár szívem szerint közvetlen önt ölelném, a golyóállón át is érezné hű szíven dobogását! (Simkó Edit)

A PDSZ közben felhívással fordult tagjaihoz: "Munkabeszüntetés: most kell felkészülnünk! Ha a közoktatásban vagy a szakképzésben dolgozol, töltsd ki a kérdőívet!"