2022.09.25., vasárnap - Eufrozina, Kende
Budapest: 13o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Megugatták a kutyák, ezért az udvarokba dobálta a kertkapukat a gelsei férfi

Kovács Tamara, 2022. augusztus 12. - 19:15
Megugatták a kutyák, ezért az udvarokba dobálta a kertkapukat a gelsei férfi
A férfi olyannyira részeg volt, hogy hangosabban ordított mint ahogy a kutyák ugattak, mérgében a kertkapukat leszedte és dobálta.

Egy 1968-ban született gelsei férfi 2021. december 23-án a délelőtti órákban a gelsei boltban vásárolt, majd azt követően 11 óra körül otthonába indult. Az erősen ittas állapotban lévő vádlottat, amint lakóhelye felé tartott, a házak kerítése előtt a kutyák megugatták, emiatt felindult állapotba került.

Ordítozva, a kutyákat szidalmazni kezdte, majd a Rákóczi úton az egyik ház kerítésének kiskapujába belerúgott, azt a helyéről leemelte, majd az udvarban ugató kutya felé dobta.

Ugyanígy tett egy Kossuth úti ház kapujával is, a kiskaput leemelve azt is a tulajdonos házának udvarába dobta. Ezek után egy másik Kossuth úti házhoz ment, ott a kerítés előtti betonhídon elhelyezett fémlemezt felszedte, amivel több alkalommal ráütött a kerítéskapu felső részére.

A vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkoztatást és riadalmat keltsen.
Nagykanizsai Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat - tájékoztatta lapunkat dr. Pirger Csaba főügyészségi ügyész.