Igencsak gazdag a programkínálat, érdemes ellátogatni szombaton Madocsára!

A 10 órakor kezdődő programsorozat első állomásaként érdemes „ellátogatni” az Atomerőműbe, legalábbis a VR-szemüveges barangoláson keresztül. A délig tartó utazás alatt, 11-kor nyílik meg a Művelődési Házban a Szeretünk, Madocsa elnevezésű kiállítás. A község környezetét bemutató festményeket és kiállított ruhákat Koszorus Aranka festőművésznek, illetve Kuti Jana viseletkészítőnek köszönhetjük.

A faluház előtt felállított nép játékokon egészen 19 óráig játszhatnak a gyerekek. Birtokba vehetik a kosárhintát, megtanulhatják a lufi hajtogatás művészetét, de arcfestésre is lehet majd jelentkezni a legkisebbeknek.

A nagyobbak és felnőttek egy komoly repülőgép-szimulátoron elégíthetik ki a pilótaság iránti igényüket. A Művelődési Ház előtt felállított repülőgép-szimulátoron keresztül ugyanis egy vadászgép "igazi" vezetői lehetnek. A szimulátort a Szolnok Helikopter Bázis ajánlotta fel.

Borkóstoló 16.30-17 óra között lesz, a Laposa Birtok szőlőiből készült badacsonyi borokat kínálják majd a borivóknak. Azoknak is érdemes megkóstolni, akik egyébként inkább sört isznak.

A gyerekprogramok 10 órakor a Csurgó Zenekar előadásával kezdődnek, majd színpadra lép a Madocsai Hagyományőrző Néptánc Egyesület és a Berek Brothers is. Hallhatják a Sógorok fellépését, utána pedig 19 órától DJ Szatmári és Szakos Andi adja meg az alaphangulatot a tombolasorsoláshoz. 

Az esti Falubál zenéjét a Szamaras zenekar szolgáltatja.

A rendezvényre mindenkit szeretettel várnak a Madocsai Falunapra!

Fotó: wikipedia