2022.11.26., szombat - Virág
Budapest: 5o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Fékezés nélkül rohant a szabályosan közlekedő autóba

frisshirek.hu, 2022. augusztus 12. - 09:36
Fékezés nélkül rohant a szabályosan közlekedő autóba
A vétlen sofőr súlyosan megsérült, mert a nő a navigációra figyelt

A Kaposvári Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy nővel szemben, aki fékezés nélkül hajtott be az alárendelt útról a kereszteződésbe, mivel telefonját nézte, és nem vette észre a STOP táblát - írja ugyeszseg.hu

A vádirat szerint a nő 2021 augusztusában a 67-es főutat keresztező egyik mellékúton közlekedett. Nem volt helyismerete, utast sem szállított, ezért a telefonján lévő program segítségével tájékozódott a szekszárdi otthona felé vezető útról.

Lassan haladt az úton, látta azt is, hogy kereszteződéshez közelít, azonban a navigációra koncentrált, és nem figyelte az út melletti közlekedési táblákat. Így az „Állj, elsőbbségadás kötelező!” tábla ellenére megállás és fékezés nélkül haladt be a főútra, ahol nekiütközött egy a szabályosan közlekedő személygépkocsinak. A kereszteződésben ez az autó ütközés erejétől egy, szintén a főútra kihajtani szándékozó, azonban a STOP táblánál álló busz elejének csapódott.

A vétlen járművezető a baleset következtében súlyos, többszörös töréssel járó sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a büntetlen előéletű, tettét beismerő vádlottal szemben a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást indítványozott.

A bűncselekményt a főúton közlekedő egyik szemtanú fedélzeti kamerája rögzítette, amelynek felvétele az alábbi linken tekinthető meg: Balesetet okozott, mert a GPS-t nézte.

A fotó illusztráció.