2022.09.25., vasárnap - Eufrozina, Kende
Budapest: 13o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Csütörtöktől Múzeum Utca Plusz! Pécsett

frisshirek.hu, 2022. augusztus 12. - 19:17
Csütörtöktől Múzeum Utca Plusz! Pécsett
Idén ismét vérbeli fesztiválhangulat költözik a pécsi belvárosba. Augusztus 18.-tól 21.-ig koncertek, irodalmi estek, gourmet piknik, családi és kézműves programok pezsdítik fel a Káptalan utcát.

Augusztus 18-án és 19.-én délelőtt 10 és este 7 óra között ISTER stand néven római kori játszóház és digitális múzeum várja a gyerekeket és felnőtteket. A pecs.hu programleírása szerint lesz itt római ékszerek készítése, ételkóstoló és korabeli ruhabemutató, római színező, régészeti kirakó, lelőhelyfelderítő műszerek játékos bemutatója (radar, drón, fémkereső), kvíz, városi nyomozós kalandjáték egyaránt.  

16.30 PTE Brass Band Örömzene kezdődik az Óriásbábok táncával, este 7 órakor pedig Folklór forgatag és táncház a Vizin zenekar játéka veszi kezdetét.

Pénteken 16.00 tól műhelymunkára kerül sor a Vasarely Múzeum udvarán "Alkotás Vasarely geometrikus elemekből felépülő képei alapján" cimmel.

A Múzeumutca+ programsorozat alatt a Janus Pannonius Múzeum változatos kiállításokkal és meghosszabbított nyitva tartással várja a résztvevőket, emellett a PTE végzett tervezőgrafikusainak diploma munkái is megtekinthetők.

fotó: pecs.hu