2023.01.30., hétfő - Martina
Budapest: -2o - 0o
Az ország 19 megyéjében

Bíróság előtt a pakisztáni embercsempészek

frisshirek.hu, 2022. augusztus 12. - 09:05
Bíróság előtt a pakisztáni embercsempészek
Az ügyészség bíróság elé állította a pakisztáni embercsempészeket.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Debreceni Járási Ügyészség embercsempészés bűntette miatt bíróság elé állította a letartóztatásban lévő két pakisztáni férfit, akik segítséget nyújtottak egyikük rokonának ahhoz, hogy Romániából illegálisan belépjen Magyarországra - szól az ügyészségi közlemény.

A vád szerint a Németországban élő pakisztáni származású barátok, közül az idősebb testvére elhagyva a hazáját s már Romániában tartózkodott. A barátok megállapodtak, hogy segítenek neki az illegális határátlépésben, és az testvér autójával Romániába utaznak.

A férfiak július 16-án Romániába mentek, a testvért gépkocsival a hajnali órákban a magyar-román határszakasz közelébe szállítottak. Az illegális határátlépő testvért Álmosd település közelében a zöldhatáron át gyalogosan, míg a barátok a nyírábrányi közúti határátkelőhelyen léptek be Magyarország területére, majd Álmosdra mentek. Az utazás időtartama alatt telefonon tartották egymással a kapcsolatot, azonban a találkozást megelőzően a rendőrség mindhárom férfit elfogta és előállította.

A vád szerint a vádlottak segítséget nyújtottal ahhoz, hogy a csempészett személy a hatályos jogszabályi rendelkezések megszegésével illegális módon lépjen be Magyarország területére abból a célból, hogy őt tovább szállítsák Németországba.

A letartóztatásban lévő vádlottakat a Debreceni Járási Ügyészség társtettesként elkövetett embercsempészés bűntette miatt állította augusztus 11-én bíróság elé.

A Debreceni Járásbíróság a vádlottakat bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett embercsempészés bűntettében és mindkét vádlottat 1 év 7 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtást 4 év próbaidőre felfüggesztettet és 4 évre kiutasította őket Magyarország területéről. A járásbíróság az idősebb vádlott gépjárművét és mobiltelefonját elkobozta. Az ítélet nem jogerős - írja az ügyészség.

fotó: illusztráció/pixabay