„Jakab Péter már nem értett egyet azzal a politikával, amit a Jobbik képviselt. Mi szerettünk volna világos válaszokat adni társadalmi kérdésekre, ő pedig egy külön utat választott” – ezt mondta Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik alelnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, reagálva az egykori pártelnök kilépésre a Jobbikból.
A párt közössége úgy gondolta, hogy a Jakab Péter által képviselt irány már olyan szintű politizálás volt, „amely nem fér bele a Jobbik politikájába, és a Jobbik elvi nyilatkozatával sem találta meg a párhuzamot." Egyben úgy gondolja, a szavazók ezt üzenték meg, akkor, amikor Jakab Péter miniszerelnök jelöltként nem jutott be az előválasztás második fordulójába. Hozzátette: erre a túlontúli szabadszájúságra, és erre a stílusra nem voltak vevők a választók.

Elmondta, biztosak abban, hogy távozni fognak emiatt a Jobbikból, de azoknak azt is mérlegelniük kell, hogy milyen közösséget tudnak együtt alkotni.

A Jobbik elnöke azt találná tisztességesnek, ha Jakab Péter visszaadná a mandátumát, hiszen azt a jobbik közösségétől kapta.


Ezt erősítette meg a Jobbik közleményében is:

„Jakab válaszút előtt: A nép pártján vagy a "lé" pártján?

Meglepődöttség nélkül, de sajnálattal vettük tudomásul, hogy Jakab Péter és tanácsadója az utolsó pillanatig nyitva álló együttműködés helyett a szakítást választották.

Döntését tudomásul vesszük, bízva benne, hogy ez volt az ő valódi szándéka és nem rossz tanácsadójára hallgatott.

Mindazonáltal bízunk benne, hogy országgyűlési képviselői mandátumát visszaadja az őt ide juttató jobbikos közösségnek. Különösen úgy, hogy legutolsó parlamenti videójában is nyíltan vállalta, hogy mennyire utál a Magyar Országgyűlésbe munkavégzés céljából bejárni, mert az szerinte tele van „szar emberrel”.

Képviselői mandátumának visszaadása lesz az igazi próbája annak, hogy ő valójában a nép pártján, vagy csak a „lé pártján” kíván politizálni  a továbbiakban." – fogalmaztak.