„Őszentsége Ferenc pápa szívből adja Apostoli Áldását 60. születésnapja alkalmából Semjén Zsolt életére, családtagjaira és barátaira, kérve számukra a bőséges mennyei kegyelmek és vigasztalások ajándékát és a Boldogságos Szűz Mária állandó segítségét”.

Ezt a pápai áldást kapta 60. születésnapjára a nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős tárca nélküli miniszter, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke. Semjén Zsolt a Blikknek azt mondta, a „kedves meglepetést” Erdő Péter bíborostól kapta. Erről fotót is megosztott Facebook-oldalán.

A 24.hu által szemlézett cikk szerint a politikus jelezte, az elmúlt években Ferenc pápa személyesen is többször áldásáról és imájáról biztosította, ami számára „megtartó erőt jelent”. A miniszterelnök-helyettes kapott egy könyvet is, száz barát köszöntésével, benne I. Bartholomaiosz konstantinápolyi patriarchától a magyar kormányfőig, Orbán Viktorig.

A Blikk emlékeztet rá, pápai áldást, jókívánságot pénzért bárki kérhet az Apostoli Alamizsna honlapján Ferenc pápától, akinek a jókívánsága bekeretezve áll Semjén Zsolt Karmelita kolostorban lévő irodájában.

Semjén Zsolt keddi Facebook-posztjában „kedves meglepetésként” írt arról, hogy születésnapja alkalmából áldásban részesítette Ferenc pápa. A Magyar Hang írta meg, hogy az oklevelet bárki bárkinek megrendelheti.

Akire kérik az áldást, az nem viselhet közhivatalt, nem lehet közszereplő. Az RTL Híradó megtudta, hogy a pápai áldást Erdő Péter bíboros olasz titkára hozta el Rómából. Arra nem válaszoltak, a Vatikánban tudtak-e arról, az ajándék egy politikusé lesz.

Fotó: Facebook/Semjén Zsolt oldala