2022.08.13., szombat - Ipoly
Budapest: 20o - 23o
Az ország 19 megyéjében

Háború és béke

frisshirek.hu, 2022. augusztus 05. - 20:30
Háború és béke
Oroszország Ukrajna elleni háborúja a csatatértől távol emberek életét és megélhetését teszi tönkre. ???? Ukrajna a 2022-es teljeskörű invázió előtt évente 50-65 millió tonna mezőgazdasági terméket exportált. Oroszország hatással volt a világ élelmiszer-ellátási láncaira, azzal, hogy háborús fegyverré változtatta az élelmiszert. ???? Világszerte 400 millió ember van veszélyben az ukrajnai ellátmánytól függően. Ma már nincsenek alternatív beszállítók, és az Ukrajnából származó mezőgazdasági termékek ilyen mennyiségét nem lehet majd a következő 3-5 évben pótolni.
Minden eddiginél jobban szeretünk, Kijev
Miután az oroszokat kiütötték a Kijevi régióból, egy ukrán zenész CEPASA felvette a szülővárosának szentelt „Kjiv” számot - olvasható az Ukraine UA facebook oldalán.
???? 28 napfelkeltét és 28 naplementét vettek fel Kyev 28 helyszínen, amit mindannyian szeretünk és hiányolunk.
A videón a Kijev utcáinak élénk életét láthatjátok a teljes körű invázió előtt. Ez egy csodálatos emlékeztető...
EZZEL SZEMBEN A VALÓSÁG:
☢️ Ma az orosz csapatok kétszer is bombázták a Zaporizzszsjai Atomerőmű melletti területet.
Súlyosan megrongáltak egy nagyfeszültségű villanyvezetéket, nitrogén-oxigén állomást és a kombinált segédépületet. Fennáll a radioaktív anyagok hidrogénszivárgásának és szóródásának veszélye. Nagy a tűzveszély. Még nem jegyeztek fel áldozatot.
???? ???? A zaporizzsjai NPP ukrán munkatársai mindent megtesznek a nukleáris és sugárbiztonság biztosítása és a károk következményeinek kiküszöbölése érdekében.
Az orosz katonák 2022. március 4-én megszállták Zaporizzsia NPP-t és Enerhodar városát. Azóta Oroszország nukleáris terrorizmusra használja, ami még nagyobb aggályokat vet fel a chornobili katasztrófa után.