2022.08.14., vasárnap - Marcell
Budapest: 19o - 22o
Az ország 19 megyéjében

Közösen a gyűlölet ellen

frisshirek.hu, 2022. augusztus 05. - 18:12
Közösen a gyűlölet ellen
Ezen a héten hétfőn kezdődött el a Szeged-Csanád Grosics Akadémia számára az NB II-es küzdelemsorozat, mégpedig az MTK otthonában. A mérkőzés azonban mégsem erről, hanem gyűlölködő (a fővárosi csapat alapításának zsidó gyökereire utaló) rigmusokról marad emlékezetes, amellyel kapcsolatban közös nyilatkozatban állt ki több szegedi profi, (köztük maga a Grosics Akadémia is) illetve amatőr sportklub.

A közlemény, melyet a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, a PICK Szeged Kézilabdacsapat, a Szegedi Vízilabda Egylet, a Zengő Alföld Szegedi Teke Egylet, valamint a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata jegyez, úgy kezdik, hogy: ,,Ezek nem a mi értékeink!”

Azt írják, egymás felé szolidáris, segítő közösségükben a kirekesztésnek, a rasszizmusnak helye nincs. Közösen ítélik el mindezek legcsekélyebb formáját és megnyilvánulását is és közösen tesznek ellene.

A klubok leszögezik azt is, hogy minden segítséget megadnak a hatóságoknak a hasonló esetek felderítésében, valamint megelőzésében is. A maguk részéről pedig a leghatározottabban lépnek fel a kirekesztés, a rasszizmus, a megbélyegzés bármilyen formája ellen, szankcióikat pedig összehangolva hozzák meg. 

Ez azt jelenti, hogy azon személyek, akik ilyen tevékenységben részt vettek, vesznek, vagy támogatják, nem foglalhatnak helyet sem a Szent Gellért Fórum, sem az Újszegedi Sportcsarnok, sem a Tiszavirág Sportuszoda, sem a PICK Aréna, sem Szeged bármely egyéb lelátóján. A közleményt kiadó sportszervezetek az ilyen kirekesztő és rasszista elveket vallókat a rendezvényeikről örökre kitiltják, ezzel is példát mutatva mindenkinek az általuk képviselt értékekről.

A kép illusztráció; Forrás: Ultras Szeged