2022.08.13., szombat - Ipoly
Budapest: 20o - 23o
Az ország 19 megyéjében

Harmincezer látogatót várnak az idei debreceni Farmer Expóra

frisshirek.hu, 2022. augusztus 05. - 21:08
Harmincezer látogatót várnak az idei debreceni Farmer Expóra
Harmincezer látogatót várnak az idei Farmer Expóra, amelyet augusztus 17-20. között rendeznek meg a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán - jelentették be a szervezők sajtótájékoztatón.

Vaszkó László vásárigazgató, a szervező V-Trade Kiállítások Kft. ügyvezetője jelezte, hogy a 31. expón és a részeként megrendezésre kerülő zöldség-gyümölcs és kertészeti szakkiállításon 17 ezer négyzetméteren mintegy 330 kiállító mutatkozik be.

A kiállítás minden évben tükrözi az agrárium helyzetét, amelyben legfontosabb a kiszámíthatóság. Ezúttal azonban a háború, az évszázados aszály és a piaci kiszámíthatatlanság nyomja rá a bélyegét - tette hozzá.

Jól mutatják ezt a Farmer Expó keretében rendezendő konferenciák, ahol olyan kérdések kerülnek terítékre, mint lehet-e jövője a mezőgazdasági termelésnek a Kárpát-medencében, van-e, lesz-e elég víz ehhez, hogyan befolyásolja a vízhiány a szántóföldi növény- és zöldségtermesztést, avagy elmondható-e, hogy válságban van a magyar állattenyésztés - sorolta Vaszkó László.

Az állatfajok közül idén a juhok vannak a fókuszban a Farmer-Expón. A szakszövetség magyar juh napot rendez, amelynek során fajtaismertetővel egybekötött juh tenyészállat-bemutatóra várnak minden érdeklődőt - mondta vásárigazgató megjegyezve, hogy a juh mellett nyúl-, kecske-, ló-, baromfi- és szarvasmarha-bemutatókat is szerveznek.

A mintegy 200 bemutatásra kerülő ló között most első alkalommal hús- és hidegvérű lovak is lesznek. Az expóra az összes állami ménes elküldi az ötösfogatát is - említette a vásárigazgató.

Mint általában, a vásárterület legnagyobb részét ezúttal is a mezőgazdasági gépek foglalják majd el - jegyezte meg.

Kissné Gyarmati Ágnes, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hajdú-bihari igazgatója hozzátette: a Farmer Expo keretében tartják a megyei kenyérünnepet, felszentelik az újkenyeret és tájékoztatókat tartanak a NAK támogatási rendszeréről. 

fotó: Debreceni Egyetem