Elon Musk újra meglepte rajongóit, mégpedig egy olyan ötlettel, amit még eddig nem hallottak tőle. A beszélgetésben szót ejtett a földönkívüliekről, a Joe Rogannel való füvezésről, Vlagyimir Putyin kihívásáról egy MMA meccsre és a Mars kolonizálásáról - szúrta ki az indy100.

Az üzletember háromórás beszélgetést folytatott a Full Send Podcastben, ahol elismerte, hogy szerinte hasznos lenne egy második bolygó, hogy a civilizáció soha ne pusztuljon el.
A Tesla vezérigazgatója szerint amennyiben gyarmatosítanánk a Marsot, az embereknek lenne hová menekülniük természeti katasztrófa vagy egy „kicsit valószínűbb” harmadik világháború esetén.

„Szerintem ennek két oka van. Az egyik egyfajta védelmi ok. Ha valami rossz történne a Földdel, például egy meteor, mint ami elpusztította a dinoszauruszokat, vagy szupervulkánok”
- kezdte Musk, majd ezután belekezdett a második elméletébe, amelyben az emberiség öngyilkos lesz egy harmadik világháború formájában.

„Kitörhet egy harmadik világháború, egyszerűen halálra atombombázhatnánk egymást, vagy ilyesmi. A 3. világháború manapság egy kicsit valószínűbb.”
Musk szerint mindezek miatt igazán jó lenne egy második bolygó, amit gyarmatosíthatnánk, hogy a civilizáció ne semmisüljön meg. Most pedig a SpaceX-szel úgy tűnik, azon dolgoznak, hogy minél előbb meghódítsák a Marsot - szemlézte a hírt az szmo.hu.

Full Send Podcast https://t.co/01FmxYRrVr

— Elon Musk (@elonmusk) August 5, 2022