2022.08.14., vasárnap - Marcell
Budapest: 19o - 22o
Az ország 19 megyéjében

Elon Musk szerint a harmadik világháború miatt lehet, gyarmatosítanunk kell a Marsot

frisshirek.hu, 2022. augusztus 05. - 22:00
Elon Musk szerint a harmadik világháború miatt lehet, gyarmatosítanunk kell a Marsot
A milliárdos üzletember szerint jó lenne egy második bolygó számunkra, hogy a civilizációnk ne semmisüljön meg.

Elon Musk újra meglepte rajongóit, mégpedig egy olyan ötlettel, amit még eddig nem hallottak tőle. A beszélgetésben szót ejtett a földönkívüliekről, a Joe Rogannel való füvezésről, Vlagyimir Putyin kihívásáról egy MMA meccsre és a Mars kolonizálásáról - szúrta ki az indy100.

Az üzletember háromórás beszélgetést folytatott a Full Send Podcastben, ahol elismerte, hogy szerinte hasznos lenne egy második bolygó, hogy a civilizáció soha ne pusztuljon el.
A Tesla vezérigazgatója szerint amennyiben gyarmatosítanánk a Marsot, az embereknek lenne hová menekülniük természeti katasztrófa vagy egy „kicsit valószínűbb” harmadik világháború esetén.

„Szerintem ennek két oka van. Az egyik egyfajta védelmi ok. Ha valami rossz történne a Földdel, például egy meteor, mint ami elpusztította a dinoszauruszokat, vagy szupervulkánok”
- kezdte Musk, majd ezután belekezdett a második elméletébe, amelyben az emberiség öngyilkos lesz egy harmadik világháború formájában.

„Kitörhet egy harmadik világháború, egyszerűen halálra atombombázhatnánk egymást, vagy ilyesmi. A 3. világháború manapság egy kicsit valószínűbb.”
Musk szerint mindezek miatt igazán jó lenne egy második bolygó, amit gyarmatosíthatnánk, hogy a civilizáció ne semmisüljön meg. Most pedig a SpaceX-szel úgy tűnik, azon dolgoznak, hogy minél előbb meghódítsák a Marsot - szemlézte a hírt az szmo.hu.