2022.08.13., szombat - Ipoly
Budapest: 20o - 24o
Az ország 19 megyéjében

Amerika visszainteget

frisshirek.hu, 2022. augusztus 05. - 19:00
Amerika visszainteget
Oka volt annak, hogy Orbán beszéde alatt ilyen közelről mutatták a "tömeget" és nem volt nagytotál. Amúgy érthető, hogy egy amerikai rendezvényen nem egy tízmilliós ország vezetőjének délutáni nyitóbeszéde a legérdekesebb, csak akkor ne állítsák be idehaza úgy, mint ha Orbán kedvéért szervezték volna az egészet ????

Jól tudta, hova megy előadni a miniszterelnök, mondandója otrombaságában is remekül rezonált a texasi CPAC-en dzsemborizó republikánusokkal. A HVG összeszedte a csütörtök esti, amerikai beszéd főbb motívumait.

Orbán Viktor minden, csak nem náci. 

Kommunizmus = liberalizmus = globalizmus. 

A magyar recept nem a csalás, hanem a „saját szabályok szerinti játék.

A kereszténység és a családvédelem a legnépszerűbb téma. 

A kocsmahumor minden szélsőjobbost összehoz.

A háborúban továbbra is az Egyesült Államoktól várja a csodát. 

Készülni kell.

A tegnapi beszéd után szinte a összes publicista, pártember kifejezte véleményét egyrészt a beszéddel kapcsolatban, másrészt igen érdekes képek, videók kerültek elő, hogy vajon mennyien is voltak abban a teremben, ahol vastaps követte az Orbán-beszédet.

*******

A dallasi CPAC-konferenciáról hazatérve kormányülést hívott össze Orbán Viktor miniszterelnök – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

A pénteki tanácskozáson a miniszterek az orosz-ukrán háború legújabb történéseit és az európai energiaválság várható fejleményeit tekintették át. A szűkszavú tájékoztatásból nem derül ki, született-e döntés valamelyik fontos ügyben.