A pártelnök azt nyilatkozta, hogy szerinte a tusnádfürdői fajelmélkedés simán elment volna a Magyar Szigeten tíz évvel ezelőtt - azokban az években, amikor még tényleg ezrek jártak a radikális összejövetelre, és mertek keményeket is mondani. Tartalmilag rendben találta a szöveget, de szerinte Orbán nem igazán hitt abban, amit mond, és csak az volt a célja, hogy elterelje a figyelmet a gazdasági problémákról illetve a közelgő megszorításokról, és politikai számításból fogalmazott élesen.

„Orbán olyan kifejezéseket használt a beszédben, amik 100 éve még bevettek voltak – hiszen Ady Endre is írt fajokról –, ma azonban már nem azok” - mondta a pártelnök.

Toroczkai szerint „rasszok között mindig is volt bizonyos mértékű keveredés a történelemben, a baj csak akkor jelentkezik, ha ez tömeges, tervszerű és politikai akarat van mögötte”.

Azt is elmondta, hogy ezúttal nem szeretné, ha erőszakos eseményekre kerülne sor a budapesti utcákon: „Nem szeretném ha magyar rendőrt vernének.”

A Mi Hazánk ettől függetlenül már több vidéki tüntetést is rendezett, és nem is állnak le addig, amíg a Fidesz meg nem valósítja a válság kezelésére vonatkozó javaslataikat, például a kaszinók megadóztatását, vagy a politikaközeli milliárdos oligarchák nagyobb közteherviselését.

„Van honnan elvenni pénzt, nem fogadjuk el, hogy a kaszinókat nem lehet megadóztatni, mert koncesszió. Ezt mondta nekem a miniszterelnök a parlamentben. Nem azért nem lehet megadóztatni, mert koncesszió, hanem azért, mert fideszes.” A 100 leggazdagabb magyarról pedig azt mondta, egyszerűen nem lehet elfogadni, hogy politikaközeli milliárdosok ilyen hatalmas vagyonok fölött rendelkeznek, miközben sok nyugdíjas azzal küzd, hogy telente miből fűtse fel az otthonát.

A többi parlamenti párttal kapcsolatban kiemelte: „Nem akarok már ezekkel a törpepártokkal foglalkozni, mint az LMP meg a Jobbik. Nincs jövőjük.”

A Mi Hazánk képviselői a hat ellenzéki párt által kezdeményezett parlamenti ülésre azért elmennek, még ha az az a fideszesek nélkül nem is lesz határozatképes. Toroczkai már jelezte is, hogy szeretne felszólalni napirend előtt - olvasható a telex.hu oldalán.