Különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják annak a két és fél éves kisfiúnak a szüleit, akit februárban holtan találtak csepregi otthonukban. A gyanú szerint a gyereket rendszeresen verték, sokszor nem kapott enni, és bár látták, hogy romlik az állapota, nem vitték orvoshoz. Végül tüdőgyulladásban halt meg.

A tragédia után a szomszédok csak találgattak, mi történhetett, hiszen úgy tűnt, a pár éve oda költözött család rendezetten él. A szülőket kedden a bizonyítékok alapján őrizetbe vették őket, csütörtökön pedig a bíróság el is rendelte letartóztatásukat. A gyanú szerint súlyosabb bűncselekményt követhettek el, mint korábban gondolták.

Fejes Péter ügyész a Híradónak elmondta: Változott a megalapozott gyanú, gondatlanságból elkövetett emberölés vétségéről különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettére. Az ügyészség szerint ugyanis a szülők a halála előtt hónapokon át hagyták szenvedni a kisfiút.

„A gyermek ápolását és gondozását tartósan és tudatosan elmulasztották, elhanyagolták, és ez a gyermek általuk is előre látható és kívánt halálához vezetett, rendkívüli fájdalmat és szenvedést, gyötrelmet okozva” – fogalmazott.

Sőt a szülők a testvéreiről sem gondoskodtak – őket még februárban pártfogásba vette a gyámhatóság. Az apa csütörtökön részben beismerte a bűnösségét, és elfogadta, hogy egy hónapra letartóztatta a bíróság. Az anya, bár beismerte, hogy bűnös, fellebbezett a letartóztatása ellen.