2022.09.25., vasárnap - Eufrozina, Kende
Budapest: 13o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Nancy Pelosi gépének leszállását 700 ezren követték nyomon világszerte

Fiát Gábor, 2022. augusztus 03. - 20:30
Nancy Pelosi gépének leszállását 700 ezren követték nyomon világszerte
A Tracker Flightradar24 tájékoztatása szerint több mint 700 ezren figyelték szerte a világon amint a Boeing gép az amerikai képviselőházi házelnökkel a fedélzetén leszállt Tajpejben tegnap este.

Nancy Pelosi személyében huszonöt év után először kereste fel Tajvant az amerikai képviselőház elnöke, aki kiemelt helyen, rögtön az elnök és az alelnök után áll az állami protokollsorrendben. A demokrata párti politikus ázsiai körútja első állomásaként járt Tajpejben, kedd este érkezett és szerdán már tovább is utazott Dél-Koreába.

Kína a saját területének tartja az 1949 óta önálló kormányzattal rendelkező szigetet, és ellenzi a tajvani vezetők kapcsolatait külföldi politikusokkal.

A globális repüléskövető szolgálat, a Flightradar24 a nap 24 órájában szolgáltat valós idejű adatokat több ezer légijárat repülési pozícióiról az egész világon.

Miután a gép útban Tajpej felé átrepült a Fülöp-szigeteki főváros, Manila felett, minden idők legnagyobb nézettségi adatát érte el, ami aztán kitartott egészen addig, míg sor került a landolásra Tajpejben – irja a Marketwatch.com.

A nézők százezrei nagy valószínűség szerint arra voltak kíváncsiak, épségben leszáll-e a gép Tajpejben, vagy esetleg katonai támadás éri a járatot ezt megelőzően.