Nancy Pelosi személyében huszonöt év után először kereste fel Tajvant az amerikai képviselőház elnöke, aki kiemelt helyen, rögtön az elnök és az alelnök után áll az állami protokollsorrendben. A demokrata párti politikus ázsiai körútja első állomásaként járt Tajpejben, kedd este érkezett és szerdán már tovább is utazott Dél-Koreába.

Kína a saját területének tartja az 1949 óta önálló kormányzattal rendelkező szigetet, és ellenzi a tajvani vezetők kapcsolatait külföldi politikusokkal.

A globális repüléskövető szolgálat, a Flightradar24 a nap 24 órájában szolgáltat valós idejű adatokat több ezer légijárat repülési pozícióiról az egész világon.

Miután a gép útban Tajpej felé átrepült a Fülöp-szigeteki főváros, Manila felett, minden idők legnagyobb nézettségi adatát érte el, ami aztán kitartott egészen addig, míg sor került a landolásra Tajpejben – irja a Marketwatch.com.

A nézők százezrei nagy valószínűség szerint arra voltak kíváncsiak, épségben leszáll-e a gép Tajpejben, vagy esetleg katonai támadás éri a járatot ezt megelőzően.