Baranyi László, a párt Csongrád-Csanád megyei elnöke azt hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor, amikor megígérte a rezsicsökkentés megtartását, ugyanúgy hazudott, mint 2006-ban Gyurcsány Ferencék, amikor azt mondták, nem lesz gázáremelés. 

Fackelmann István, a Mi Hazánk szegedi elnöke először a migrációról beszélt, amely helyzetet szerinte nem lehet fegyverek nélkül megoldani, mert Ásotthalmon és környékén konkrétan félnek az emberek. Az aszályhelyzetetre megoldás lehetne a 200 éve tervezett Duna-Tisza csatorna megépítése. Az energiaválság mellett pedig beszélt arról, hogy nem olyan rég ő is KATA-s vállalkozó lett, a kormány azonban nyáron, nagyon rövid határidővel elvette tőle ezt a lehetőséget, ami generálisan óriási áremelkedéseket hozhat. De arról is beszélt, hogy ő maga abban hisz a covid-oltások kapcsán, hogy saját immunrendszerünket kell erősíteni, mozgással, gyümölcsökkel, sőt pálinkával.

Ezt követően beszélt Toroczkai László, a párt országgyűlési képviselője. Fő téma itt is az energiaválság volt. Szerinte ezt nem lehet a háborúra fogni, ahogy a magyar kormány mindennel kapcsolatban ezt teszi. A covid vírusról is beszélt, amely szerinte nem természetes körülmények között jött létre, és amely arra volt jó, hogy a világot bezárják, rabságban tartsák. Erre elmondása szerint már tudományos bizonyítékok is vannak. Szerinte a Világgazdasági Fórum vezetője már a járvány elején kimondta, hogy semmi sem lesz olyan az életünkben, mint azelőtt volt, és szerinte, hogy ez bevált, igazolja, hogy ez egy terv része.

Az energiaválság kapcsán azt is említette, hogy a magyar áramellátás felét Paks biztosítani tudja alacsony áron, és nem érti, vajon akkor miért kell a rezsit emelni, ami ráadásul a legszegényebbeket érinti majd érzékenyen. Toroczkai azt is mondta, a magyar kormány vagy fél a nagyvállalatoktól, a globális óriásoktól, vagy a tenyerükből eszik, vagy mindkettő.

Ahogy arról már írtunk, a Mi Hazánk képviselője, Dúró Dóra Szomathelyen hívta fel utcafórumon a lakosság figyelmét az ország jelenlegi helyzetére. 

Toroczkai László elmondta, a demonstrációkat folytatják a jövőben is.