2023.01.30., hétfő - Martina
Budapest: -2o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Elhagyott autók az osztrák határ közelében

frisshirek.hu, 2022. augusztus 02. - 09:06
Elhagyott autók az osztrák határ közelében
Slusszkulccsal együtt várják gazdáikat azok az autók, amelyek a határ közelében csak úgy ott lettek hagyva. De vajon miért, és kik hagyják csak úgy ott a gépjárműveiket?

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Nem csak pletyka, embercsempészek hagyják őket hátra a magyar határ közelében akár tárva, nyitva, slusszkulccsal együtt. Ezek az autók aztán néhány hét után eltűnnek és alkatrészé válnak.
A nyugat.hu stábja, nemrégiben egész konkrét helymeghatározást kapott három jármű fellelhetőségéről.
A sötétben a Google Maps térképe volt a segítségükre abban, hogy ne tévedjenek át az osztrák oldalra, hiszen a fényszórós autót feltehetőleg osztrák határvadászok figyelték.
A háromból két járművet sikerült megtaláltak. Egy lengyel rendszámú VW furgont és egy magyar rendszámú Renault személyautót. Az utóbbi belecsúszott az árokba. Az ablaka nyitva volt, innentől az ajtót sem bonyolult kinyitni. Talán az indítókulcs is benne van, de ezt már nem nézték meg, hiszen nem akartak belenyúlni más járművébe.
A harmadik gépjármű is a közelben volt elvileg, de a földút ott már teljesen a határ mellett haladt, így nem kockáztatták meg az éjszakai ellenőrzést és azt sem akarták, hogy nagyobb erőket „mozdítsanak” rájuk, mint gyanúsan mozgó személyekre. Az embercsempészet virágzó üzlet Kelet-Európában.
Arra is volt már szemtanú, hogy Bozsok és Bucsu között megállt egy furgon, amiből menekültek pattantak ki és átszaladtak Ausztriába, ugyanis szó szerint egy, kőhajításnyira van a határ az aszfaltos úttól Bozsok és Bucsu között
Az elkapott embercsempészek pedig jellemzően nem azok, akik meggazdagodnának a bizniszből, a pénz másoknál csapódik le - írta a Nyugat.hu.