– Az eset körülményeit a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt, büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja – közölte érdeklődésünkre szerdán Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Hozzátette: tekintettel a nyomozás érdekeire, a rendőrség egyelőre nem adhat további információt.
Mint megírtuk, a robbanást követően Szeles Péter, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője arról számolt be, hogy 9 gépjárművel 30 tűzoltó vonult a helyszínre. A katasztrófavédelmi mobil labor – az alkalmazott technológiára való tekintettel – méréseket végzett, de egészségügyi határértéket meghaladó károsanyag-koncentrációt nem mutattak ki a műszerek, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.
Méhes Dóra, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs szervezője korábban arról tájékoztatott, hogy négy férfi sérült meg a detonációban. Egy embert súlyos, kettőt pedig könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba. A negyedik dolgozót a helyszínen látták el a mentők, ő nem igényelt kórházi ellátást.
Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere pedig arról számolt be a közösségi oldalán, hogy egy új gyártósor próbaüzembe helyezése alatt következett be a robbanás.
A baleset az ipari parkban működő, használt akkumulátorokat feldolgozó üzemben történt. A dél-koreai érdekeltségű gyárat tavaly nyáron adták át, mintegy 10 milliárd forintos beruházás eredményeként.
Illusztrációs fotó: pixabay.hu