Frisshírek

Tudományos bizonyíték: Elképesztő hatása van, ha megölelünk egy fát!

május 28
20:18 2016

Ha kisétálunk a közeli erdő szélére, egy patak partra, vagy egy tisztásra, olyan nyugtató energiák vesznek körül, amelyeket sehol máshol nem tapasztalhatunk meg. Egyszerűen a legidegesebb ember is kikapcsol, lecsillapodik a természetben, másként tekint az életére, egy időre elcsendesedik. Harmóniába kerül önmagával és környezetével. Kell ennél jobb terápia?

Egy nemrég napvilágot látott kutatásban a szakemberek a fák nyugtató hatását vizsgálták, és megállapították, hogy már egy vastag törzsű, dús lombozatú fa jelenléte nyugtatóan hat az emberre, ha pedig megölelik, akkor ez a pozitív hatás még erősebbé válik.

Matthew Silverstone tudományosan is bebizonyította, hogy egy fa közelsége segít például a koncentrálásban, képesek vagyunk gyorsabban reagálni a bennünket körbevevő ingerekre, tehát gyorsabbá válik a reakció időnk, csökken a stressz, a depresszióra való hajlam, na és a fejfájás is alábbhagyhat.

A természet zöldje is kisimítja az idegeket és jó közérzetet okoz az emberekben. Matthew Silverstone szerint ez a fák által kibocsátott pozitív vibrációnak köszönhető.

Egy másik kísérlet során is bebizonyosodott, hogy ha megiszunk egy pohár vizet, amelyet 10 Hz-es vibrációval kezeltek, a vér szerkezete, összetétele azonnal pozitív módon megváltozik. És pontosan ezt a hatást váltja ki, ha megölelünk egy fát.

A taoizmusban hívők rég tudják, hogy ha fák mellett meditálunk, könnyebben meg tudunk szabadulni a negatív gondolatoktól, érzésektől, mivel a fák könnyebben magukba tudják szívni az Univerzum és a Föld negatív energiáit, így környezetükben hatékonyabb a stresszűzés, a meditálás, gyógyulás.

filantropikum.com

Megosztás

Kapcsolódó cikkek