Az Apple autói is a magyar utakon járnak

Április végén a Google Utcakép autói után most az Apple járművei is feltűntek a magyar utakon, hogy az Apple Térképek szolgáltatását frissítsék. Az Apple Maps új nézete, amely részletesebb és látványosabb tájékozódási lehetőséget kínál, tavaly áprilisban indult el Magyarországon, ezzel egy időben debütált a Look Around funkció is, ami interaktív, utcaszintű nézetet nyújt nagy felbontású 3D-s képekkel.

Az Apple autói 2023 április 15-től kezdve újra bejárják az országot, egészen júliusig. Budapest és több régió, köztük a Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, az Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Közép-Dunántúl és Nyugat-Dunántúl területén is megfigyelhetőek ezek a járművek. Szegeden és Debrecenben már több helyi lakos is megörökítette az Apple autóit.

Az Apple hangsúlyozza, hogy az adatgyűjtés során nagy figyelmet fordít az adatvédelemre. A Körbenézés funkcióban megjelenő képeken automatikusan kitakarják az arcokat és a rendszámtáblákat, továbbá lehetőség van utólagos kitakarás kérvényezésére is. Az Apple már tavaly teljesen új térképeket adott közre a régiónkról, így Ausztria, Horvátország, Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovénia területéről is sokkal részletesebb útlefedettséget, jobb navigációt, vagy úgynevezett Look Around szolgáltatást kínálnak.