YouTube x4: új funkció jön Androidra

Egyidejűleg akár négy dolgot is lehet nézni egy ablakban a YouTube új funkciójával, immáron Androidon is.

A YouTube 2023 márciusában bemutatott Multiview-funkciója, amely lehetővé teszi több közvetítés egyidejű megtekintését osztott képernyőn, hamarosan minden fontos platformon elérhető lesz. Ezt a lehetőséget először az okostévés felületeken vezették be, főként sportesemények közvetítésekor, majd az iOS/iPadOS-es alkalmazásokba is integrálták.

A Google a 9to5Google érdeklődésére válaszolva elárulta, hogy az androidos felhasználók számára is elkezdték bevezetni ezt az újítást. Az újdonság révén akár négy élő közvetítést is lehet nézni egyidejűleg, ami különösen hasznos lehet több esemény egyidejű követésénél.

A fejlesztés egy másik előnye, hogy a négy egyidejű stream nem terheli meg az eszközt, mivel a YouTube szerverei végzik a feldolgozást, így a készülék csak egy élő közvetítést kap meg. Ez jelentősen csökkentheti az eszközök erőforrás-igényét, miközben a felhasználók élvezhetik a több tartalom egyidejű megtekintését.

A cikkben említett egyéb információkra vonatkozóan nincs további részletezés, így azokat nem tartalmazza a jelen összefoglaló.