Pelenkát hirdető szlogenekkel buzdítják Trump támogatói

Donald Trump hívei új szlogenekkel álltak elő, mint például "Az igazi férfiak pelenkát hordanak" és "Inkább pelenkák, mint Demokraták", miután Michael Cohen, Trump egykori ügyvédje egy Twitter bejegyzésben azt állította, hogy az ex-elnök "betojt".

Michael Cohen, Donald Trump volt elnök egykori ügyvédje és bizalmasa, Twitteren írta meg, hogy Trump "szó szerint betojt". Cohen április végén tett közzé egy bejegyzést, amelyben így fogalmazott: "Hé, Von ShitzInPantz (NadrágbaSzaró)... az ellenem irányuló támadásaid bűzlenek a kétségbeeséstől. Mind abban bízunk, hogy a tanúk padjára állsz a védelmedben".

Trump támogatói, akik korábban olyan szlogeneket használtak, mint a MAGA (Make America Great Again), a "Let's go Brandon" és a "Stop the Steal/Count", gyorsan felkapták Cohen Twitter üzenetét, és új szlogeneket alkottak. Néhányan zászlókat készítettek, mások pulóverekre vagy pelenkákra nyomtatták ezeket az üzeneteket, jelezve, hogy egy felnőtt számára is menő lehet pelenkát viselni, még ha nincs is rá szükségük.

Az ügyes marketinggel rendelkező Trump hívek már pólókat is árulnak, amelyek azt hirdetik, hogy az igazi férfiak pelenkát viselnek.

Ezzel párhuzamosan Trump jogi problémái is folytatódnak. A bíró börtönbüntetéssel fenyegette Trumpot, ha tizenegyedszerre is megszegi a hírzárlatot az ellene folyó üzleti csalás miatt zajló per során. Juan Merchan bíró kijelentette, hogy a korábbi jogsértések miatt kiszabott 9000 dolláros pénzbírság nem szolgált elrettentő erővel, ezért most már börtönbüntetést helyezett kilátásba.

Trump a perben ártatlannak vallja magát mind a harmincnégy rendbeli üzleti csalásban, és abban a vádban is, hogy egy pornószínésznőt azért fizetett le, hogy eltitkolja a vele történt szexuális kapcsolatot. A Stormy Daniels művésznevet használó Stephanie Clifford állítása szerint 2006-ban volt egyéjszakás kalandja Trumppal, és a nő 2016-ban jelentkezett a National Enquirer bulvárlapnál azzal, hogy szívesen mesélne az afférjáról. Trump ügyvédje, Michael Cohen 130 ezer dolláros hallgatási pénzt fizetett ki Cliffordnak az elnökválasztási kampány hajrájában.

Trump szégyenletesnek nevezte a hírzárlatot, és azt mondta, hogy az amerikai alkotmány sokkal fontosabb, mint a börtön, és bármelyik nap meghozza érte az áldozatot, ha kell. Az ügyészek szerint Trump közösségimédia-bejegyzései sértették meg a hírzárlatot, amelyekben azt sugallta, hogy az esküdtszék igazságtalan, mert „95 százalékban demokrata”. A bíró szerint Trump ezzel nemcsak az eljárások feddhetetlenségét, és ezáltal jogszerűségét kérdőjelezte meg, hanem ismét felkeltette az esküdtek és szeretteik biztonsága miatti félelmet.