Siklósi Gergely ezüstérmet szerzett a Caliban rendezett párbajtőr Grand Prix-n

Siklósi Gergely ezüst-, Koch Máté bronzérmet nyert a kolumbiai Caliban megrendezett párbajtőr Grand Prix-n, ahol a magyarok kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

A magyar párbajtőrvívók közül Siklósi Gergely, a 2019-es világbajnok és 2021-es olimpiai ezüstérmes, a döntőben kapott ki a csapatban olimpiai bajnok japán Kano Kokitól 15–8-ra. Siklósi a verseny során sorra győzte le ellenfeleit: 15–11-re a kazah Elmir Alimzsanovot, 15–9-re az olasz Marco Paganellit, 15–14-re az izraeli Yuval Shalom Freilichet, 9–8-ra a japán Komata Akirát, és az elődöntőben 15-5-re az egyiptomi Mohamed Nada Salehet.

Koch Máté, aki az elmúlt év magyar világbajnoka és az idei WestEnd GP bronzérmese, a 64-es tábla első fordulójában 15–9-cel búcsúztatta a riói olimpia dél-koreai bajnokát, Park Szangjungot, majd 15–11-re nyert a kínai Jang Feng-min és 15-10-re az olasz Enrico Piatti ellen. Az elődöntőben azonban 15–8-ra alulmaradt a későbbi győztes Kano Kokival szemben.

A magyarok közül Andrásfi Tibor a hetedik helyen végzett, míg Nagy Dávid a legjobb 16 közé jutott. Andrásfit a negyeddöntőben a japán Kano Koki állította meg 15-14-re, hosszabbításos mérkőzésen.

A női versenyben Muhari Eszter, aki a budapesti GP-n ezüstérmet szerzett, ezúttal az első fordulóban esett ki.

A párbajtőrvívók a következő világkupa-versenyen két hét múlva lépnek pástra, a férfiak a franciaországi Saint-Maurban, a nők pedig az egyesült arab emírségekbeli Sardzsában fognak megmérkőzni.