A soproni Richter cirkusz balesetével kapcsolatban nyomoz a rendőrség

A Soproni Rendőrkapitányság foglalkozáskörében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást a Richter cirkuszban történt baleset ügyében. Egy tartóoszlop a közönség közé csapódott, súlyos sérülést okozva egy nézőnek.

Szombat délután történt az incidens, amikor egy 2,5 méteres tartóoszlop a Richter Flórián Cirkusz előadásán a közönség soraiba zuhant Sopronban. A baleset következtében egy középkorú férfi életveszélyes állapotban, eszméletlenül került kórházba, ahol súlyos koponyasérülésekkel kezelik. A rendőrség az eljárást ismeretlen tettes ellen kezdte meg, válaszolva az Index és a Telex kérdéseire.

Az esemény egyik nézője, aki olvasónk is egyben, részletesen beszámolt a történtekről. Elmondása szerint a baleset a szünet utáni első számban esett meg. A cirkusz négy pontjára kifeszített 2,5 méteres fémrudak tartották a védőhálót, amely alatt az artisták légtornász mutatványokat hajtottak végre. Az egyik artista tripla szaltót ugrott, de a vele szembeni légtornász nem tudta elkapni, így a hálóba zuhant. Ekkor engedett el a cölöp, és a közönség felé repült.

A szemtanú szerint a kifeszítőrúd nagy erővel érte el a közönséget, még az ötödik sort is elérve. Megjegyezte, hogy az előadás első részében nem volt védőháló a légtornászok alatt, és hogy ketten a szünetben büfésként is dolgoztak. Az is meglepte, hogy a helyszínen nem volt jelen mentőszolgálat, ezért a baleset után maga hívta fel őket. Egy másik szemtanú, aki két gyermekével és férjével csak centikre ült a becsapódó cölöptől, elmondta, hogy védekezni sem lehetett, és a férfi azonnal lefordult a székről.

A Richter cirkusz a Facebookon keresztül kiadott közleményében reagált a történtekre, jelezve, hogy a sérült nézőhöz azonnal mentőt hívtak, és az orvosi ellátás folyamatban van. A cirkusz "szerencsétlen balesetről" írt, és a vasárnap délutáni előadásokat már megtartották. A cirkuszigazgató azt mondta, hogy sajnálja a történteket, és lesújtotta őket az, ami történt. A cirkusz belső vizsgálatot is indított az eset kapcsán.