III. Károly és a királyi család nehéz éve

Egy évvel ezelőtt, május 6-án koronázták meg III. Károlyt és feleségét, Kamillát, azóta pedig a királyi család számos kihívással nézett szembe, beleértve a lesújtó diagnózisokat és a családi drámákat.

II. Erzsébet királynő 2022. szeptember 8-i halála után III. Károly került a trónra, ami kisebb felháborodást váltott ki a nép körében, mivel sokan inkább Vilmos herceget látták volna a királynő helyén. A trónöröklési rend következő tagjának, III. Károlynak az életkora és egészségi állapota, valamint a néhai Diana hercegnével kapcsolatos korábbi botrányok miatt nem mindenki fogadta örömmel az új uralkodót és feleségét, Kamillát királynévá koronázását.

A királyi család nehézségei tovább fokozódtak, amikor Harry herceg és felesége, Meghan egy Netflix-sorozatban, majd Harry egy memoárban is beszámoltak a Buckingham-palotában tapasztaltakról. Ezek a művek hatalmas népszerűségnek örvendtek, és hónapokig tartó közbeszéd tárgyát képezték, míg III. Károly és családja csendben tűrte a vádakat. Harry herceg és Meghan Markle azonban ritkán beszélnek a magánéletükről, de a dokumentumsorozatban eddig soha nem látott családi képek is előkerültek róluk.

Az év elején azonban III. Károly került a figyelem középpontjába, amikor bejelentette, hogy rákot diagnosztizáltak nála. A király korábban prosztatamegnagyobbodás miatt került kórházba, de a pontos diagnózist nem árulta el, csupán annyit, hogy nem prosztatarákról van szó.

Nem sokkal később Katalin hercegné is nyilvánosságra hozta, hogy rákkal küzd. A hercegné betegségét egy más okból történt kórházi látogatás során fedezték fel, de ő sem részletezte a diagnózis pontos természetét, és a nyilvánosság elől is visszavonultan kezelte a helyzetet.

A királyi család bár a legjobb orvosi ellátásban részesül, egy ilyen diagnózis mégis megrendítheti a családi békét és összefogást, ami a közvéleményben is vegyes reakciókat válthat ki. Ennek ellenére sokan reménykednek III. Károly és Katalin hercegné gyógyulásában, valamint abban, hogy Harry herceg egy napon kibékül az édesapjával.

Harry herceg és Meghan Markle első gyermeke, Archie ötödik életévét töltötte be, és a születésnapja alkalmából előkerült néhány imádnivaló fotó róla. Archie és húga, Lilibet több mint egy éve hercegként és hercegnőként élnek, miután szüleik úgy döntöttek, hogy használni fogják a gyerekeik királyi címeit. Archie születésekor Harry herceg megindultan nyilatkozott, hogy "a legcsodálatosabb élmény volt, amit valaha is el tudtam volna képzelni" és a kisfiú göndör, vöröses fürtjei teljesen az édesapjára hajaznak. A brit királyi családdal való konfliktusok miatt Archie életének csak az első öt hónapját töltötte az Egyesült Királyságban.