Véget ér egy korszak a Premier League-ben, már biztos a változás

Hétfő este biztossá vált, hogy David Moyes a szezon végén távozik a Premier League-ben szereplő West Ham Unitedtől, és minden jel arra mutat, hogy Julen Lopetegui veszi át a helyét.

David Moyes "közös megegyezéssel" hagyja el a londoni csapat menedzseri posztját, miután lejár a szerződése az idény végén. A West Ham már keresi az új menedzsert, de a kiválasztási folyamat részleteiről a klub sajtóosztálya nem nyilatkozott. A brit sajtóban azonban egyöntetűen úgy vélik, hogy a Real Madrid korábbi vezetőedzője, Julen Lopetegui foglalhatja el Moyes helyét.

Moyes a West Hamnél töltött időszakát ragyogónak nevezte, és kiemelte, hogy a klub jobb helyzetben van, mint amikor 2019-ben visszatért. Az Európa-konferencialiga tavalyi megnyerését különösen nagy sikernek tartja. Köszönetet mondott a játékosoknak és a vezetőségnek az elmúlt négy és fél évért, és örömét fejezte ki a közös munka kapcsán.

Julen Lopetegui, aki a Sevillával 2020-ban megnyerte az Európa-ligát, az elmúlt hónapokban több angol csapattal is kapcsolatba hozták. A West Ham vezetősége úgy tűnik, hogy Lopeteguiből azt az edzőt látja, aki képes lehet visszavezetni a csapatot a Premier League mezőnyének első felébe.