Czukor Dalma jövője még bizonytalan a kosárlabdában

Czukor Dalma, az Oxygen Roma magyar kosárlabdázója, egy remek szezont zárt az olasz bajnokságban és kupában, de jövője még nem tisztázott.

A Sopron Basket csapatától tavaly az olasz fővárosi csapathoz szerződött játékos az M1 aktuális csatornának beszélt az elmúlt időszakról. Elmondása szerint élete egyik legjobb döntését hozta meg, amikor az Oxygen Romához igazolt. Czukor Dalma kiemelte, hogy az olasz hangulat és a csapat is nagyon megfogta, bár a szervezés néha kicsit kaotikus volt. Hozzátette, hogy a klub hosszú idő után tért vissza az élvonalba, és bár az elején még konditermük sem volt, a szezon végére már jelentős szurkolótábor gyűlt össze az utolsó mérkőzéseikre.

A 25 éves kosaras, aki korábban az Euroliga-győztes Sopron csapatának is tagja volt, elárulta, hogy egyéves szerződése lejárt Rómában. Jelenleg több ajánlata is van, de az augusztusi esküvője szervezése miatt később fog dönteni a pályafutása folytatásáról.

Czukor Dalma beszélt arról is, hogy a válogatott számára nagyon fontos, de úgy érzi, még fejlődnie kell ahhoz, hogy bekerülhessen a keretbe. A játékos megjegyezte, hogy a következő szezonban a vőlegénye már nem tudja követni őt, ezért lehet, hogy közelebbi lehetőséget választ majd.