Csepregi Éva titkai a fiatalos maradáshoz 70 felett

Csepregi Éva, a Neoton Família énekesnője, nemrég ünnepelte 70. születésnapját, de továbbra is aktívan koncertezik és odafigyel az egészségére. A Story magazinnak adott interjúban beszélt arról, hogyan őrzi meg fiatalos lendületét és fizikai állapotát.

A Neoton Família tagja, Csepregi Éva tavaly októberben töltötte be a 70. életévét, de a visszavonulás gondolatától távol áll. Nyáron sűrű a fellépései ütemezése, ezért kiemelten fontos számára az egészségmegőrzés. A Story magazinnak elárulta, hogy a színpadi mozgás miatt különösen odafigyel a súlyára, és egy természetgyógyász barátnője segítségével tartja karban magát.

Csepregi Éva hosszú ideje hisz az alternatív gyógyászatban, például a reflexológiában, amelyet különösen fontosnak tart. Vitaminokat szed, és nyitott a mozgást segítő tapaszok használatára is. Meggyőződése, hogy a hagyományos és alternatív gyógyászat együttes alkalmazásával érhető el a legjobb eredmény, amit természetgyógyásza is támogat.

Az énekesnő elismeri, hogy az évek múlását ő is érzi, de úgy véli, hogy a tudatos odafigyeléssel a hirtelen és nagy változásokat el lehet kerülni, és fel lehet készülni az idősebb korra. Fiatalabb korában is fontosnak tartotta az egészséges életmódot, de voltak időszakok, amikor kevesebb ideje jutott a mozgásra. Manapság azonban a kiskutyájával rendszeresen sétál, naponta legalább egy órát, és hetente kétszer gyógytornásszal végzett személyre szabott gyakorlatokat is beiktat a napi rutinjába. Otthonában egy szobakerékpár is segíti az aktív életmód fenntartását. Az 1980-as években végzett aerobikozás egészségügyi következményei óta tanult, és most már inkább a talajon végez gyógytornát.