Azahriah életét bemutató film első előzetese

Megjelent Azahriah életútját bemutató film, a Mi vagyunk Azahriah első előzetese, mely novemberben kerül a mozikba. A titokzatos teaser alig árul el részleteket, de a rajongók már most izgatottan várják a premier napját.

Az előzetesben Azahriah hangját hallhatjuk, amint a fák mögül szólal meg: "Ha már filmet csinálunk, akkor abban én nem akarok látszódni. Nagyon sokszor érzem magam tehetetlennek, de ez alól egyetlen dolog szabadít fel, az a zene. Ha egy zenében azt éreztem, hogy ez nekem támaszt nyújt, akkor az olyan volt, mint egy otthon" – érkeznek a feltehetően interjúkból származó idézetek az énekestől. A teaserben Azahriah egyik slágerét, a DESH-sel közös Mind 1-et is felcsendül, és bár az előadó nem látható, a videó végén mégis felbukkan a fák mögül, és elárulja, ő Baukó Attila, Azahriah és a Paul Street pedig csak egy-egy projektje, amelyeket sikerre tudott vinni.

A film rendezője Mazzag Izabella, operatőre Polhodzik Ádám, forgatókönyvírója Előd Máté, gyártásvezetője Zsiga Dorottya, line producere Tóth Anna, koproducere Mártonffy Zoltán, producere pedig Lévai Balázs és a Supermanagement. A forgalmazó a Színfolt Film, mely korábban olyan zenés filmeket is jegyzett, mint a #sohavégetnemérős és a Tankcsapda-dokumentumfilm, valamint a rákbetegségben elhunyt Fábián Juliról szóló Like a Child dokumentumfilmet.

Az előzetes megjelenése előtt a filmről kevés információ volt elérhető, és a projektet nagy titokban kezdték el. Azahriah menedzsmentje által közzétett egyperces kedvcsináló a YouTube-on is megtekinthető. A zenész májusban háromszor fogja megtölteni a Puskás Arénát, és nemcsak zenéje, hanem véleménye is meghatározó a saját generációjában.

A Mi vagyunk Azahriah bemutatóját november 28-ára tervezik, és a film műfaja zenés filmként van meghatározva. Az előzetes alapján a film novemberben lesz látható a mozikban. Az alkotás iránti érdeklődés már most nagy, hiszen Azahriah a magyar zenei élet egyik legkiemelkedőbb alakja. Az előadó a teaserben megosztja gondolatait a sikerrel kapcsolatban: "Nekem nem volt más opció az életben, csak az, hogy én befussak".