Tajvani földrengés

Hétfőn Tajvant 5,4-es erősségű földrengés rázta meg, amelynek epicentruma 25 kilométeres mélységben helyezkedett el, az Európai Földközi-tengeri Szeizmológiai Központ (EMSC) tájékoztatása szerint.

A földrengés helyi idő szerint éjszaka következett be, és az EMSC által közölt adatok alapján 25 kilométeres mélységben zajlott le. Áprilisban Tajvan egy még súlyosabb, 7,4-es erősségű földrengést is megélt, amelynek több halálos áldozata volt, és több épületben súlyos károk keletkeztek.

A Reuters hírügynökség is beszámolt az eseményről, megerősítve az EMSC által közölt információkat. Tajvan nem csak a természeti katasztrófák terén került a nemzetközi figyelem középpontjába, hanem a sportdiplomácia területén is. Az IWGA (Világjátékok Nemzetközi Szövetsége) közgyűlésén Tajvan azon három ország között volt, amelyekkel az IWGA együttműködési megállapodást írt alá, Magyarország és Portugália mellett. Az együttműködés alapja az olimpiai szellem és az Olimpiai Charta iránti elkötelezettség, mely értékeket mindkét szervezet magáénak vall és tiszteletben tart.