Bonyolult kapcsolatok és rejtélyek nyomában

A császári pár válsága, egy magányos nyomozó kalandjai, két szív találkozása és egy királyi botrány – mindez különböző műfajokban tárul elénk a képernyőn.

A német történelmi sorozat, a Sissi harmadik évadában Erzsébet királyné és Ferenc József házassága kerül válságba, amikor Rudolf trónörökös neveltetése válik a vita tárgyává. A császári pár konfliktusa akkor éri el a csúcspontját, amikor Sissi megszökteti fiukat egy katonai iskolából, és Dél-Franciaországba menekülnek, de Ferenc József végül rájuk talál.

A Disney+ kínálatában található A nyomozó című krimisorozatban Colter Shaw, a magányos nyomolvasó, eltűnt személyek után kutat Amerika-szerte. Shaw, aki minden eshetőségre felkészülten vág neki a feladatoknak, igazságot szolgáltat azoknak, akik másképp esélytelenek lennének rá.

A finn rendező, Aki Kaurismäki Hulló levelek című filmje, mely Cannes-ban a zsűri nagydíját nyerte el, két magányos ember, Ansa és Holappa történetét meséli el. A helsinki éjszakában véletlenül találkozó páros a szeretet reményében közeledik egymáshoz.

Végül az Interjú a herceggel című produkció András herceg viharos 2019-es interjúját dolgozza fel, amely a Jeffrey Epsteinhez fűződő kapcsolatáról szól. A botrányos interjú következményeként a hercegnek minden tisztségéről és rangjáról le kellett mondania. A Netflix filmjében Gillian Anderson és Rufus Sewell kelti életre a történetet.