A Next Top Model Hungary zsűritagja, Merő Péter nem tűri a kifogásokat

A balett világából a divattervezésbe váltott Merő Péter, a Next Top Model Hungary zsűritagja, aki szerint a modellnek nincsenek kifogások, és aki nem tudja ezt elfogadni, az nem való a szakmába.

Merő Péter, a Next Top Model Hungary zsűritagja, egykor sikeres balettművész volt, mielőtt a divattervezés felé fordult volna. A műsorban kezdetben óvatosan, de később egyre szigorúbban kritizálta a versenyzőket, mivel szerinte a végén csak olyanok maradjanak, akik valóban modellekké válhatnak. Pétert különösen zavarják a kifogások, mint például a pókoktól való félelem vagy a hideg vízben való kellemetlen érzés, mivel úgy véli, egy modellnek képesnek kell lennie ezeket a külső tényezőket figyelmen kívül hagyni.

A verseny előrehaladtával a feszültség a lányok között is egyre nő, és a viták hevesebbekké válnak. Lili és Cintia között például erős feszültség alakult ki egy odaszólás után, ami a műsorban is látható volt. Lili nem bírta szó nélkül hagyni, hogy Cintia túlreagáljon néhány dolgot, és keményen odaszólt neki.

A zsűritagok közötti összhang kiváló volt, és a munka után is szívesen töltötték együtt az időt, például közös koktélozásokkal zárták a napot. Merő Péter és Ördög Nóra különösen jól kijöttek egymással, sőt a műsor után is együtt dolgoztak, Nóra modellként vett részt Péter egyik bemutatóján.

A divattervező élete balettművészként indult, ahol már akkor is lenyűgözte a jelmezek világa és az, hogy a ruhák hogyan képesek átszellemíteni az embert. Gyermekkora óta érdeklődött a varrás és a kötés iránt, és már Berlinben készített ruhát egy táncos számára, ami meghatározó sikerélményt jelentett számára. A divatszakma azonban nem fogadta azonnal kitörő örömmel, hiszen Péternek előbb voltak vevői, mint bemutatója, ami nem mindenki tetszését nyerte el.

Merő Péter elismeri, hogy a divattervezőkkel kapcsolatos sztereotípiák néha rá is igazak lehetnek, különösen a bemutatók előtti stresszes időszakokban, de igyekszik ezeket a viselkedésformákat elkerülni. Ebben nagy segítséget jelent számára a megbízható csapata, különösen ikertestvére, Bianka, akivel az első pillanattól kezdve együtt dolgoznak. A színházi múltjának köszönhetően pedig már megszokta a premier előtti izgalmakat.