Menczer Tamás kritizálja a baloldalt és Magyar Péter politikai törekvéseit

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, Menczer Tamás szerint a kormány magyarbarát külpolitikát folytat, de a baloldal ezt nem érti, mivel soha nem képviselték a magyar érdekeket.

Menczer Tamás a Facebook-oldalán közzétett videóban beszélt arról, hogy a kormányt gyakran vádolják különböző országokhoz való túlzott közelítéssel, mint például Oroszországhoz, Amerikához, Törökországhoz vagy Németországhoz. Azonban ő úgy véli, hogy valójában magyarbarát politikát folytatnak, amit a baloldal nem képes felfogni, mivel soha nem álltak a magyar érdekek mellett. Menczer szerint a baloldal nem tudja értelmezni, hogy mit is jelent a magyarbarát politika.

A kommunikációs igazgató hozzátette, hogy sokáig rejtély volt, miért nem képviselik a magyar érdekeket, de ma már világos, hogy ez külföldi megrendelések és finanszírozók miatt van. Szerinte a baloldal, ha hatalomra kerülne, külföldi befolyás miatt belekeverné Magyarországot az orosz-ukrán háborúba.

Menczer Tamás a közelgő európai parlamenti választásokra is kitért, hangsúlyozva, hogy "június 9. nagyon közel van, és a tét óriási". Emellett kritikát fogalmazott meg Magyar Péterrel szemben is, akit szerinte már régóta előkészítettek a politikai szerepvállalásra. A kommunikációs igazgató szerint Magyar Péter tudta, hogy a jobboldalon nincs helye, ezért a baloldalra ment át. Menczer Tamás szerint Magyar Péter politikai ambícióit az is alátámasztja, hogy egyesületét már 2023-ban bejegyezték, és azt állította, hogy Magyar Péter célja a kormány megdöntése volt.

A Varga Juditot érintő rendőrségi jegyzőkönyvről szólva Menczer Tamás megjegyezte, hogy Magyar Péter azt mondta: ez lesz az évszázad válása és meg fogja buktatni a kormányt. A kommunikációs igazgató szerint ez a rég dédelgetett vágya volt Magyar Péternek, hogy politikai pályára lépjen, és minden eszközt arra használt fel, hogy ezt előkészítse.