Los Angeles úgy csődtömeg, ahogy van

Lassan tisztul a kép az NBA rájátszásának első körében. Nyugaton már ki is alakult a főcsoport-elődöntő mezőnye, miután a Dallas Mavericks simán hazaküldte a Los Angeles Clipperst. Keleten a Cleveland és az Orlando hetedik meccsre kényszerül. Egy káprázatos egyéni teljesítmény, amit semmit sem ért: a clevelandi Donovan Mitchell 50 pontja.

Hetedik meccsre kerül sor a Cleveland Cavaliers és az Orlando Magic között az NBA rájátszás keleti főcsoportjában, az első forduló után. A Magic legutóbbi mérkőzésen 103-96-ra győzte le a Cavalierst, így a párharc állása 3:3-ra módosult.

Donovan Mitchell, a Cavaliers hátvédje, hiába ért el 50 pontot, csapata mégis vereséget szenvedett.

Dallasban a Mavericks a Clippers elleni sorozat lezárására törekedett, és a második negyed közepéig 13 pontos előnyt is sikerült kialakítaniuk. Azonban a félidőre 52-52-es döntetlenre álltak a csapatok, mivel Luka Doncic és Kyrie Irving sok hibát vétett, és csak 6/21-es dobáspontossággal rendelkeztek.

A meccs egyik emlékezetes pillanata volt, amikor Daniel Gafford, a Dallas centere figyelmetlensége miatt James Harden szerzett labdát és könnyű kosarat dobott. Gafford azonban kárpótolt egy látványos zsákolással Ivica Zubac feje fölött.

A harmadik negyed végére a Mavericks 15 ponttal vezetett, és az utolsó negyedben tovább növelte előnyét, így a meccs végén 114-101-re győzött. A Dallas két centerje, Gafford és Lively, valamint a triplákat szóró Washington is kiválóan teljesített, így Doncicnak és Irvingnek nem kellett túlzottan megerőltetniük magukat. Irving a második félidőben 28 pontot szerzett, míg Doncic dobásai nem mentek jól, 9/26-os mutatóval zárt, de ez a Clippers ellen nem jelentett problémát.

A Los Angeles-i csapatok közül mindkettő, a Clippers és a Lakers is kiesett a playoff első körében, így a nyáron sok munka vár rájuk.

A nyugati főcsoport-elődöntőjében a Denver Nuggets a Minnesota Timberwolvesszal, míg az Oklahoma City Thunder a Dallasszal mérkőzik meg. A Mavericks az egyetlen meglepetést okozó csapat, hiszen az alapszakaszban előrébb végző Clipperst búcsúztatta.

NBA, rájátszás, 1. kör

Keleti főcsoport

Orlando MagicCleveland Cavaliers 103-96. Legjobb dobók: Banchero 27, F. Wagner 26, Suggs 22, W. Carter Jr. 11, illetve Mitchell 50, Garland 21, Strus 20.

Nyugati főcsoport

Dallas MavericksLos Angeles Clippers 114-101. Ld.: Irving 30, Doncic 28 (7 lepattanó, 13 assziszt), Washington 14, Gafford 13, Lively 10, ill. Powell 20, George 18 (11 lepattanó), Zubac 17 (11 lepattanó), Harden 16 (13 assziszt), Mann 14.

A Dallas 4:2 arányban jutott tovább.