A Veszprémi kézilabdacsapat BL-búcsúja ellenére is bizalmat élvez

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata 2014 óta először nem jutott be egymást követő két szezonban a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, és az elmúlt négy idényből csak egyszer érte el a Final Four-t.

A csapat a negyeddöntőben hazai pályán egy góllal múlta felül az Aalborgot, de a dánok a visszavágón 33-28-ra győztek, ezzel másodszor jutottak be a kölni végjátékba. Jan Larsen, az Aalborg sportigazgatója büszkén nyilatkozott a győzelemről, míg a magyar szurkolók értetlenkedve fogadták a kiesést, tekintettel a csapat költségvetésére és keretére.

A Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója, Csík Zoltán közleményében kifejtette, hogy a múltat már nem lehet megváltoztatni, és a jövőre, valamint a hátralevő szezon kihívásaira kell koncentrálniuk. A közlemény szerint a csapat és a szakmai stáb továbbra is élvezi a vezetőség bizalmát, és a cél a 31. kupagyőzelem és a 28. magyar bajnoki cím megszerzése.

A szurkolók reakciói azonban nem voltak ennyire megnyugtatóak. A közösségi médiában többen is kritizálták a klub álláspontját, és változást sürgettek. Egyes hozzászólások szerint a vezetőségnek felelősséget kellene vállalnia, és komoly előrelépés nélkül nem várható változás. Mások szerint az edzőpárosnak nem kellene több esélyt adni, és a klubérdeket kellene előtérbe helyezni a barátságokkal szemben.