Infarktust kapott Sterbik Árpád, a Veszprém kézilegendája

Rosszul érezte magát kedden, ezért kórházba ment Sterbik Árpád, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának kapusedzője, akinél az orvosok szívinfarktust állapítottak meg.

A klub közösségi oldala szerint a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően már jobban érzi magát és talán csütörtökön elhagyhatja az intenzív osztályt.

Sterbik Árpád, a magyar és szerb származású kézilabdakapus kedden reggel, a csapat Dániába indulása előtt rosszul érezte magát, ezért bement a kórházba, ahol megállapították, hogy szívinfarktust kapott. A szakszerű segítségnek köszönhetően már jobban van és hamarosan az intenzív osztályt is elhagyhatja.

Sterbik pályafutását a szerb RK Jugovicsnál kezdte, majd 2001-ben a Veszprémhez igazolt, ahol 2004-ig játszott. Ezután Spanyolország felé vette az irányt, nyolc évet a BM Ciudad Realnál és az Atlético Madridnál töltött el – amellyel három Bajnokok Ligája-győzelmet is bezsebelt – majd Barcelonába igazolt, ahonnan két év után, 2014-ben hazatért és a Vardar Szkopjéhoz szerződött. A szerb klubbal negyedjére is megnyerte a legrangosabb trófeát. Végül 14 év után visszatért a bakonyiakhoz, ahol aktív pályafutását 2020-ban befejezte, azóta pedig Momir Ilics és Gulyás Péter segítségeként, kapusedzői feladatokat lát el.

A 44 éves kézilabdázó magyar–szerb–spanyol származású. Először 1997-ben a szerb válogatottban mutatkozott be, majd 2008-ban megkapta a spanyol állampolgárságot, és az ibériak nemzeti együttesét választotta. A szerb válogatottal kétszeres világbajnoki bronzérmet, az új honi válogatottjával pedig 2013-ban világbajnoki címet, majd öt évvel később Európa-bajnokságot is nyert.

A Telekom Veszprém szerdán, 18:45-kor játssza a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóját az Aalborg ellen idegenben. Az első mérkőzést a Veszprém Arénában 32–31-re megnyerte.