Kerényi Miklós Gábor megható búcsúja volt feleségétől

Kerényi Miklós Gábor szívszorító szavakkal emlékezett meg a nemrég elhunyt volt feleségéről, Kerényi Ágiról. A Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas rendező Facebook-oldalán tett közzé egy hosszú bejegyzést, amelyben megosztotta érzéseit és gondolatait a kapcsolatukról és Ági utolsó időszakáról.

Kerényi Miklós Gábor a bejegyzésében elmondta, hogy volt felesége, Ági hősiesen és nyugalommal viselte élete utolsó időszakát, és hogy az együtt töltött évek alatt mindig is feltétel nélkül szerették egymást. A rendező kiemelte, hogy bár életük során különváltak, mindig készen álltak a másik segítségére, és hogy Ági mindig megbízható támasz volt számára.

Beszámolt arról is, hogy még a válásuk alkalmával is jókedvűek voltak, ami a bírónőt is meglepte, és megkérdezte tőlük, hogy miért válnak el, ha így mosolyognak. A rendező megemlítette, hogy nemrégiben ötödik unokájuk is megszületett.

Kerényi Miklós Gábor szavai szerint az utolsó hetek különösen megterhelőek voltak, hiszen szemtanúja volt Ági szenvedésének és küzdelmének a földi lét kötelékeivel. A rendező hálával beszélt gyermekeikről, Mátéról és Aisháról, akik elképzelhetetlen szeretettel és figyelemmel vették körül Ágit az utolsó napokban, és amikor ismét kórházba kellett szállítani, Máté szinte éjjel-nappal mellette volt.

A bejegyzés végén Kerényi Miklós Gábor az élet kiszámíthatatlanságáról és a személyes veszteség fájdalmáról írt, miközben örömét fejezte ki ötödik unokája, Kerényi Miklós Zoli születése kapcsán.