A Budapest Bike Maffia segítségnyújtása

A Blikk Szív videósorozatában bemutatásra került a Budapest Bike Maffia (BBM) tevékenysége, amely Havasi Zoltán által 2011-ben alapított szervezet, és azóta is számos módon támogatja a rászorulókat.

A BBM kezdetben az utcán élő emberek ételadományokkal való ellátására összpontosított, de mára már ennél sokkal többet jelent a munkájuk. Az önkéntesek évente több mint húszezer szendvicset készítenek a Vitaminkommandózás keretében, és az ételmentés is fontos részét képezi tevékenységüknek, ahol a fogyasztásra alkalmas élelmiszereket futárok segítségével juttatják el a rászorulókhoz.

A szervezet +1 szendvics akciójával a budapesti gimnáziumok diákjait is bevonták a segítségnyújtásba. Emellett létrehozták a Budapest Bike Maffia Farmot, egy terápiás kertet, ahol zöldség- és gyümölcstermesztéssel is foglalkoznak, és a terményeket az ételosztás során használják fel. A farm nem csak a rászorulóknak nyújt segítséget, hanem civileknek, iskolásoknak és szociális dolgozóknak is lehetőséget biztosít a feltöltődésre.

A BBM több hajléktalan szállón is hasonló kerteket hozott létre, hogy javítsák az ott élők életkörülményeit. Ezenkívül együttműködésben a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeivel nőgyógyászati rendelőt alapítottak, ahol azok a nők kaphatnak orvosi ellátást, akik egyébként nem engedhetnék meg maguknak a vizsgálatokat.

A Blikk videójában megtekinthető, hogyan zajlik a segítségnyújtás a Budapest Bike Maffiánál. Amennyiben valaki támogatni szeretné a szervezetet, az alábbi adószámon megteheti:

Adószám: 18596856-1-42.

: Blikk Szív videósorozat, Budapest Bike Maffia.