Frisshírek

Balesete után kómában a volt F1-es versenyző

augusztus 24
10:55 2015

Kómában a korábbi Forma–1-es versenyző, miután balszerencsés balesetet szenvedett az IndyCar poconói futamán.

Az Andretti Autosport brit versenyzőjét, Justin Wilsont súlyos fejsérüléssel szállították kórházba, miután komoly balesetet szenvedett az IndyCar vasárnapi 200 körös futamának 179. körében. Wilsont egy jókora karosszériaelem találta fejen, mely az előtte falnak csapódó újonc Sage Karam Ganassi-autójáról szakadt le. A szerencsétlenül járt versenyző autója ezt követően irányítás nélkül tért le a pályáról.
 
 
Wilsont azonnal mentőhelikopterrel szállították át a közeli Lehigh Valley kórházba – a sorozat szervezői egyelőre csak rövid közleményt adtak ki állapotáról. „Wilson jelenleg kómában van, és kritikus állapotban, jelenleg további vizsgálatok alatt áll” – írták. „Az IndyCar-sorozat gondolatban Justinnal és a családjával, valamint az Andretti Autosporttal van ezekben a nehéz időkben.”
 
A csapattárs Ryan Hunter-Reay mindeközben a következőket nyilatkozta: „Csak annyit tudok, hogy eszméletlen állapotban volt, és nem reagált, majd kórházba szállították. Nagyon rossz hír, rendkívül aggódom jelenleg.”
 
Justin Wilson a Jaguar tesztversenyzőjeként került a Forma–1-be, ahol aztán 2003-ban egy teljes idényt végigversenyzett a Minardi-istállónál. A versenyzőknél szokatlanul magas, 192 cm-es brit legjobb eredményét a 2003-as USA Nagydíjon érte el, amelyen 8. lett. 2004-től versenyez a tengerentúlon, a mostani volt a 174. IndyCar-versenye, a sorozatban eddig hét győzelmet szerzett.
 

sport365.hu

Cimkék
Megosztás

Kapcsolódó cikkek